SPOZNAJTE GROFOVO DRUŽINO

DAN DRUŽIN V VRTCU MALI GROF

Prvi pomladni mesec v vrtcu Mali grof že vrsto let posvečamo družinam. V ospredju so navadno mamice, tokrat pa smo, namesto nastopa namenjenega njim, pripravili DAN DRUŽIN za celo družino, za ljudi, ki nam nudijo varnost, zavetje, toplino in ljubezen.

Vrata vrtca smo odprli vsem, ki so nas želeli spoznati in se z nami družiti. K sodelovanju smo povabili strokovnjake z različnih področij, s katerimi sodelujemo (Alpska šola, Julija Sojič, Karin Gabrovec, Urška s Solno kamrco …) in v kotičkih v vrtcu in na prostem predstavili svoje delo in vizijo za naprej (Waldorfski kotiček …). Obiskovalci so lahko dobili vpogled v naš vsakdan, v prostor, kjer za otroke ustvarjamo umirjeno, sproščeno, domače okolje, kjer jim nudimo prostor in čas za pridobivanje izkušenj, ki jih potrebujejo za svoj nadaljnji razvoj in znanja, ki jih bodo pridobili v življenju. Nudimo jim okolje za sproščeno igro s prijatelji v naravi, za sodelovanje, za razvijanje spoštljivega odnosa do vsega, kar nas obdaja. V igralnici na prostem, na velikem travniku za vrtcem in pod kozolcem imajo otroci možnost, da so v nenehnem stiku z naravo, se počutijo varne, obdani z ljudmi, ki jih imamo radi, da se umaknejo od sveta, ki vse prevečkrat želi prehiteti njihovo otroštvo.

Želimo si, da bi Dan družin postal stalnica našega vrtca, vam pa polagamo na srce, da si večkrat vzamete čas in trenutke preživite sproščeno v družbi svojih otrok.

 

Zapisala: Nina Zdrčnik

 

Obvestila

DELAVNICA ZA STARŠE

Vabimo Vas na delavnico z naslovom

USTVARJANJE HARMONIJE MED RAZVOJEM OTROKA IN NAŠIMI PRIČAKOVANJI,

ki jo bo vodila ga. Andreja Kristan, dipl. vzg.

Delavnica bo v torek, 15. maja, ob 17.00 uri v Zasebnem vrtcu Mali grof.

SPOZNAJTE GROFOVO DRUŽINO

DAN DRUŽIN V VRTCU MALI GROF

Prvi pomladni mesec v vrtcu Mali grof že vrsto let posvečamo družinam. V ospredju so navadno mamice, tokrat pa smo, namesto nastopa namenjenega njim, pripravili DAN DRUŽIN za celo družino, za ljudi, ki nam nudijo varnost, zavetje, toplino in ljubezen.

DAN DRUŽIN

Mesec marec že tradicionalno posvečamo družinam. Le-tem so namenjene dejavnosti in aktivnosti ter nastop otrok ob materinskem dnevu. To leto smo se odločili, da prireditve v ustaljeni obliki ne bo, čas namenjen pripravi na nastop smo in bomo namenili sproščeni igri otrok. V ospredje ne bodo postavljene le mamice, temveč vsa družina, torej ljudje, ki nam nudijo varnost, zavetje, toplino in ljubezen.

Vabimo vas, da se nam 14. 4. 2018 med 9.00 in 12.00 uro pridružite v vrtcu Mali grof, ko za vas pripravljamo DAN DRUŽIN.

Jedilnik

Kaj dobrega nam bo danes skuhal Mali grof ob pomoči kuharja Matjaža in Darje?

Tedenski jedilnik

Misel

Ne brigajo me tvoji cilji,

ne brigajo me tvoja pričakovanja.

Jaz bi se rad le igral,

se umazal in imel čas

za brezskrbno otroštvo.

Prosim, dovoli mi ga imeti.

Vizija

Ustvarjamo okolje, v katerem je otroku dan čas, kjer se le-ta ustavi in mu je v njegovem okviru nudeno spodbudno okolje za igro, s pomočjo katere otrok razvija svoje spodobnosti, dozoreva, nabira izkušnje, ki jih potrebuje za svoje uspešno življenje.

Če želimo, da otrok izkoristi svoj potencial, da ga razvija, nadgrajuje, si moramo vzeti čas, da ga spoznamo, vzljubimo njegovo CELOTO in se mu posvetimo na njemu najbolj primeren način.

Za vse to potrebujemo prostor, kjer otroku zagotovimo mir, kjer ima možnost vsako stvar večkrat ponoviti, slišati, videti.

Zasebni vrtec Mali grof d.o.o., Grajska ulica 8a, 3210 Slovenske Konjice

Iskanje

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate?