Enotna oblačila

S pričetkom novega šolskega leta, s septembrom 2019, nadaljujemo s priporočenim nošenjem enotnih oblačil v našem vrtcu.

Zakaj smo se pedagoški delavci vrtca odločili za ta korak?

Razlogov je več. Po večletnem opazovanju otrok in ukvarjanju s problematičnimi situacijami v oddelkih, smo prišli do naslednjih ugotovitev, na kaj vse vpliva neprimerna izbira oblačil in čevljev, in sicer:

 

Z uvedbo enotnih oblačil želimo staršem pomagati pri postavljanju mej, ki so pri otroku odločilnega pomena za njegov razvoj. Otrok ima pravico do sproščenega in njemu primernega okolja. Otroku je s tem dana možnost, da se izraža preko igre, plesa, prepevanja, ustvarjanja, risanja. Neprimerno izbrana oblačila in obutev pa otroka vzpodbujajo k ukvarjanju s svojim izgledom in močno željo po manipuliranju z okolico. Vrtec niso plesni tečaji, rojstnodnevna zabava ampak vzgojno-izobraževalna inštitucija s popolnoma drugačnimi cilji od prej navedenega.

Vsi, ki vas o tem zanima še več, ste lepo vabljeni na naše delavnice tekom šolskega leta, kjer se bomo dotaknili dandanašnjih težav in začutili težo današnje vzgoje. 

Projekcija enotna oblačila

  • Enotna oblačila
  • Enotna oblačila
  • Enotna oblačila

Simbol

Celotna družba, vse naše delovanje na vseh ravneh je prežeto s simboli. Simboli so v logotipih multinacionalk, podjetij, športnih in kulturnih družb, verskih institucij in te po njih tudi prepoznamo. 

V simbolih lahko prepoznamo globlji, skriti pomen. Danes, v sodobnem svetu, so okrog nas vsepovsod različni simboli, od logotipov do drugih, in močno vplivajo na nas, čeprav se večina tega sploh ne zavedamo.

V ta namen, smo mi ustvarili svoj simbol, simbol GROFKOTA. Simbol GROFKOTA otroke nagovarja k delu, k vljudnem obnašanju, k prijaznosti, k sočutju do ljudi in živali, k razvijanju odnosa do znanja, k poslušanju in upoštevanju navodil, k gojenju ljubezni in spoštovanja do znanja ter pripadajo k isti ekipi.

Otroci oblečeni v naša oblačila, z našim simbolom so takoj pripravljeni na delo, poslušanje, trud,…brez, da se vzgojitelj utruja z motivacijo in vzpostavljanjem reda.

 

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate?