Nataša Thaler

Druga strokovna delavka II. starostnega obdobja (4-6 let)

»Živeti, pomeni biti hvaležen za svetlobo in ljubezen, za toplino in nežnost, ki v ljudeh in stvareh tako preprosto obstajajo.«
Phil Bosmans  

Obvestila

Lov na pirhe 2020

14.04.2020

Vsak otrok v vrtec prinese 3 pirhe

Bolan otrok in vrtec

V vrtcu se trudimo, da zagotavljamo otrokom varno in zdravo okolje za ustrezen telesni in psihosocialni razvoj (zdrava prehrana, sveže sadje, gibanje na svežem zraku, prezračevanje prostorov, vzdrževanje ustrezne higiene…), vendar smo brez sodelovanja staršev proti širjenju okužb nemočni.

Vrtec naj bi obiskovali samo ZDRAVI otroci!

Starš ima dolžnost, da v vrtec pripelje le zdravega otroka. Bolnega otroka (povišana temperatura, gnojni izcedek iz nosu, oči, driska, bruhanje, splošno slabo počutje, uši, gliste …) pustimo doma, le tako bomo preprečili širjenje bolezni na ostale otroke in na kolektiv.

Povišana telesna temperatura NI edino merilo, da je otrok bolan!

Začasna izključitev otroka je najboljši ukrep za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni. Bolan otrok potrebuje počitek, mir, pozornost starša, celostno nego … česar pa mu v vrtcu ne moremo zagotoviti v meri, ki jo takrat potrebuje.

Starši naj bi bili dovolj odgovorni, da bolnega otroka ne vodijo v vrtec!

V skrbi za najboljše naših otrok se vam za sodelovanje lepo zahvaljujemo.

Jedilnik

Kaj dobrega nam bo danes skuhal Mali grof ob pomoči kuharja Matjaža?

Tedenski jedilnik

Seznam alergenov

Misel

Ne brigajo me tvoji cilji,

ne brigajo me tvoja pričakovanja.

Jaz bi se rad le igral,

se umazal in imel čas

za brezskrbno otroštvo.

Prosim, dovoli mi ga imeti.

Vizija

Ustvarjamo okolje, v katerem je otroku dan čas, kjer se le-ta ustavi in mu je v njegovem okviru nudeno spodbudno okolje za igro, s pomočjo katere otrok razvija svoje spodobnosti, dozoreva, nabira izkušnje, ki jih potrebuje za svoje uspešno življenje.

Če želimo, da otrok izkoristi svoj potencial, da ga razvija, nadgrajuje, si moramo vzeti čas, da ga spoznamo, vzljubimo njegovo CELOTO in se mu posvetimo na njemu najbolj primeren način.

Za vse to potrebujemo prostor, kjer otroku zagotovimo mir, kjer ima možnost vsako stvar večkrat ponoviti, slišati, videti.

Zasebni vrtec Mali grof d.o.o., Grajska ulica 8a, 3210 Slovenske Konjice

Iskanje

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate?