Vrtec

NAŠE VODILO PRI DELU Z OTROKI

Naš svet smo ljudje spremenili v okolje, kjer sami več ne ločimo, kaj je prav in kaj narobe. V takšen zmeden svet se rojevajo otroci, ki potrebujejo primerno okolje in pristope, da bodo lahko pričeli razvijati sebe, svoje interese, se socializirali in razvili sočutje do sočloveka in našega planeta.

V našem vrtcu smo se zbrali vzgojitelji, ki želimo otroke s primernimi pristopi popeljati v svet prijateljstva, sodelovanja, ljubezni in spoštovanja do vsega, kar nas obdaja.

Ustvarjamo okolje, kjer:

  • vladata mir in čas, ki ju človek potrebuje za višjo kvaliteto življenja. Otrok bi moral svoje otroštvo in mladost preživeti v umirjenem okolju, kjer ima čas za nabiranje izkušenj, ki so pomembne zanj (igra, druženje z prijatelji, spoznavanje ljubečega in spoštljivega odnosa …);
  • so enake možnosti za vse otroke. V vrtcu smo vsi enaki. Ustvariti takšno okolje zahteva od vzgojiteljev zelo veliko napora in iznajdljivosti v različnih pristopih;
  • otroke seznanjamo s slovensko kulturo in hkrati z različnimi kulturami po svetu. Otrok naj spozna, da se v naših lepih običajih skriva globok pomen in tega naj ne pokvari nepremišljenost odraslega človeka, s tem ko zasipava otroke z materialnimi dobrinami. Bistvo praznikov je povezovanje družine, krepitev dobrih medsebojnih odnosov, spoštovanje in še veliko drugih moralnih vrednot, zaradi katerih je naš svet lep in prijeten za vse ljudi;
  • ozaveščamo otroke o zdravi prehrani in zdravem načinu življenja. V našem vrtcu se kuha raznovrstna prehrana, ki ne vsebuje umetnih dodatkov, v kolikor je le mogoče, ne vsebuje glutena in sladkorja. Otroke na njim primeren način seznanjamo z zgradbo našega telesa, z našimi organi in njihovo funkcijo v našem telesu. Posledično otroci spoznavajo, kaj v našem telesu povzroča določena hrana. Zdrav način življenja se prične z razumevanjem in poznavanjem samega sebe. To je edini način, da lahko človek razvije ljubezen do sebe in nato do zdravega načina življenja;
  • otroci veliko časa preživijo v naravi in s tem spoznavajo ugodnosti in vpliv gibanja na njihovo počutje. Ljubezen do gibanja in narave je otrokom položena v zibelko. V našem vrtcu imamo zato urejeno tudi učilnico na prostem in ko je primerno vreme, preživimo večino časa zunaj na prostem.

Tako si otrok pridobiva odnos do narave in pomembnost ekološkega razmišljanja. Narava nas ustvari, hrani in zdravi;

  • otroci se veliko igrajo, delajo, ustvarjajo in si tako nabirajo bogate izkušnje za nadaljnje življenje. Kar lahko, naredijo sami, zato jim damo čas in s tem dovolimo, da si otrok krepi svojo pozitivno podobo o sebi.

Naše glavno vodilo je igra, delo, gibanje in razvijanje moralnih vrednot ter dobrih odnosov.

Svet lahko spremenimo na bolje, začeti pa je potrebno že v zibelki. MI smo začeli, pa vi?

 

Obvestila

UKREPI IN SPREMEMBE ZARADI COVID – 19

VSTOP V VRTEC

V vrtec lahko z otrokom vstopa samo ena odrasla oseba. Ob vstopu si je potrebno razkužiti roke, si nadeti masko in brez zadrževanja vrtec zapustiti.

POGOVORNE URE

Pogovornih ur do nadaljnjega ni več v takšni obliki, kot smo jih bili vajeni. Če je res kaj nujnega, lahko kontaktirate vzgojiteljico med 12.00 in 13.00 uro po telefonu. Pred tem jo zjutraj o tem obvestite, ko pripeljete otroka v vrtec.

REORGANIZACIJA DELA

Jutranja telovadba v telovadnici odpade. Zbiranje otrok po matičnih skupinah se prične že od 7.00 ure dalje.

BIVANJE NA PROSTEM

Ker bomo veliko časa preživeli zunaj, vas prosimo, da imajo otroci v nahrbtniku in omarici zadostno količino oblačil (jopice, brezrokavnike, jakne, kape …).

Hvala za vaše sodelovanje!

 

 

Jedilnik

Kaj dobrega nam bo danes skuhal Mali grof ob pomoči kuharja Matjaža?

Tedenski jedilnik

Seznam alergenov

Misel

Ne brigajo me tvoji cilji,

ne brigajo me tvoja pričakovanja.

Jaz bi se rad le igral,

se umazal in imel čas

za brezskrbno otroštvo.

Prosim, dovoli mi ga imeti.

Vizija

Ustvarjamo okolje, v katerem je otroku dan čas, kjer se le-ta ustavi in mu je v njegovem okviru nudeno spodbudno okolje za igro, s pomočjo katere otrok razvija svoje spodobnosti, dozoreva, nabira izkušnje, ki jih potrebuje za svoje uspešno življenje.

Če želimo, da otrok izkoristi svoj potencial, da ga razvija, nadgrajuje, si moramo vzeti čas, da ga spoznamo, vzljubimo njegovo CELOTO in se mu posvetimo na njemu najbolj primeren način.

Za vse to potrebujemo prostor, kjer otroku zagotovimo mir, kjer ima možnost vsako stvar večkrat ponoviti, slišati, videti.

Zasebni vrtec Mali grof d.o.o., Grajska ulica 8a, 3210 Slovenske Konjice

Iskanje

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate?